Change your thoughts

and you change your world

Vergroot je zelfvertrouwen op het werk

U weet waarschijnlijk al dat vertrouwen een enorme rol speelt bij zakelijk succes. Wanneer je zelfvertrouwen uitstraalt, trek je natuurlijk anderen aan. Mensen luisteren naar je, volgen je en kopen zelfs producten van je. Vertrouwen tonen verzekert mensen dat u weet wat u doet. Zelfs mensen met het hoogste niveau van zelfvertrouwen voelen zich soms onzeker over zichzelf. Bedenk hoe moeilijk het is om zelfverzekerd te zijn wanneer je voor het eerst een nieuwe baan begint en je niet precies weet wat je doet, je niet helemaal op je gemak voelt met de routine en je nog geen sterke relaties hebt opgebouwd met je co -werkers. Je lijkt waarschijnlijk niet erg zelfverzekerd. Er zijn echter een paar eenvoudige trucs die u kunnen helpen uw zelfvertrouwen op het werk te vergroten. Of je nu nieuw bent in een baan of gewoon een moment van twijfel over jezelf hebt, probeer alvast onze volgende tips.

Fake it untill you make it

Onthoud dat vertrouwen altijd draait om perceptie. Zelfverzekerd zijn is de eerste stap naar zelfvertrouwen. In het proces van het overtuigen van anderen, kunt u uzelf misschien zelfs overtuigen. Heb je je ooit echt down gevoeld, maar moest je doen alsof er niets aan de hand was? Wat is er gebeurd? Meestal zul je merken dat het tonen van een positieve houding (of je het nu echt voelt of niet) je daadwerkelijk zal helpen om je ook zo te gaan voelen. Projecteer het vertrouwen dat je wilt voelen en het zal naar je toe komen. Het draait allemaal om je denkpatronen. Zie jezelf als een zelfverzekerde, extraverte, succesvolle professional en dat is uiteindelijk precies wat je zult zijn.

Neem kennis op en wees niet bang om vragen te stellen

Ik geloof dat vertrouwen heel vanzelfsprekend is als je veel kennis hebt. Enkele van de beste verkopers zijn diegenen die hun product van binnen en van buiten kennen. Ze voelen zich veilig met zelfs de kleinste details. Geniet van kennis en wees niet bang om anderen te laten zien dat je het doet. Wees niet verlegen om vragen te stellen en u zult meestal merken dat anderen uw nieuwsgierigheid respecteren. Het laat zien dat je denkt!

Vermijd negatieve gedachten

Niets brengt je zo naar beneden als een innerlijke monoloog die zegt: "je bent niet goed genoeg". Neem even de tijd om naar die stem te luisteren en kijk of je schuldig bent aan een negatieve zelfpraat. Als je voor een uitdaging staat, hoor je jezelf dan zeggen 'Dit gaat jouw nooit lukken'? Als je een fout maakt, hoor je jezelf dan schelden: 'Alsjeblieft, jij dummy'? Als dat zo is, moet je je hersenen opnieuw programmeren. Heb jij even geluk want de Colybry Blog is een geweldige bron om je daarbij te helpen. Het kost veel tijd en een aantal toegewijde, doordachte activiteiten, maar de eerste stap is om te herkennen wat er in je hoofd gebeurt. Ga je gang en luister naar de stemmen; neem de negativiteit weg en stop negatief te denken.

Zeg niet "ik kan niet"

Alleen al door deze woorden te zeggen kom je veel dichter bij falen. Deze woorden schreeuwen; "Ik geloof niet in mezelf! Ik zie mijn beperkingen! Ik ben bang om te falen". Dat zijn niet de woorden van een zelfverzekerde persoon. Zelfverzekerde mensen kijken een uitdaging in de ogen en zeggen; "Ik kan het." Alleen al door 'ik kan het' te zeggen, kom je veel dichter bij succes. Deze woorden schreeuwen; 'Ik geloof in mijn kunnen! Ik kan alles bereiken! Ik ben niet bang!" Onthoud dat falen geen misdaad is. Geef jezelf het voordeel van de twijfel. Nogmaals, een mentaliteit is reeds het halve werk.


'Als je het je kunt voorstellen, kun je het bereiken. Als je het kunt dromen, kun je het worden' - William Ward

Kleren maken de man/ vrouw, en dus ook succes!

Dit is een fundamentele vertrouwensregel. Als je je succesvol kleedt, voel je je veel sterker en krachtiger. Ook hoe je jezelf presenteert, heeft een grote impact op hoe mensen je zien. Als je vertrouwen hebt in het beeld dat je projecteert, projecteer je dat vertrouwen er automatisch mee. Het is niet tevergeefs om trots te zijn op je uiterlijk; het is gewoon een goed zakelijk inzicht. Ben je alvast geïnspireerd en wil je een aangepast traject? Neem dan contact op met Colybry Coaching!


April 2020, Colybry