Change your thoughts

and you change your world

Jouw doel bereikt? Gefeliciteerd!

Om bij deze plek te komen, moest je veel veranderen. Sommige waren klein, sommige waren groot, sommige waren triviaal en sommige waren absoluut levens-veranderend.


Nu komt de taak om die veranderingen te behouden en dat doel levend te houden in je leven. Je zit op wolkjes, maar wat zal er gebeuren als het echte leven terugkeert (inclusief slechte gewoonten)? Wat gaat u doen als de dagelijkse druk of zelfgenoegzaamheid uw nieuwe gewoonten en levensstijl bedreigen? U kunt vooruit plannen en een onderhoudsstrategie bedenken die deze uitdagingen het hoofd biedt.Hopelijk heb je al wat tijd gehad om na te denken over wat je hebt bereikt en wat ervoor nodig was om je hier te krijgen. Contact houden met beide dingen is cruciaal om uw doel te behouden.


Anders zou je na een tijdje stoppen met het erkennen van wat een enorme deal het was dat je deze wijzigingen hebt aangebracht. En dat maakt je kwetsbaar. Ook kun je de ongelooflijke uitdagingen die je hebt aangegaan en hebt overwonnen, minimaliseren. En dat maakt je kwetsbaar voor nieuwe uitdagingen.


Wat heeft angst ermee te maken?

Je bent misschien nog nooit zo ver gekomen en je voelt je waarschijnlijk bang om terug te vallen en te verliezen wat je hebt gewonnen. En toch ben je misschien bang om hulp te vragen om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt.


Objectiviteit staat hier centraal. Hoewel de beste manier om een ​​objectief perspectief te krijgen, is van iemand buiten de situatie consulteren (je coach, een vertrouwde vriend, een ondersteunend familielid), maar er zijn ook dingen die je alleen kunt doen.


Dingen opschrijven kan zeer nuttig zijn. Als er iets zwart op wit voor je ligt, is het veel gemakkelijker te evalueren.


Behoud uw droom

Om de volgende vragen te beantwoorden, kijkt u terug naar de notities, werkbladen en trackingbladen die u mogelijks hebt bewaard tijdens het proces om uw doel te bereiken. Of beantwoord ze gewoon op dit moment:


Wat is het droomdoel dat je hebt bereikt?

Wat betekent het voor jou en wat vind je ervan om dit te bereiken?

Welke uitdagingen moest je overwinnen om dit doel te bereiken?

Op welke uitdaging bent u het meest trots?

Voor welke uitdagingen komt u te staan ​​als u uw droom handhaaft?

Welke strategieën helpen je om deze uitdagingen aan te gaan?

Hoe verder je komt op je reis naar verdere groei en zelfontdekking, hoe meer je zult zien dat het leven een constante cyclus van verandering is. Je werkt en bereikt veel verschillende doelen. En wanneer u in de onderhoudsfase komt, helpt het u om te onthouden waar u vandaan komt.


April 2020, Colybry