Change your thoughts

and you change your world

Hoe succesvol door het leven gaan? 10 dingen die we kunnen leren van de ongelooflijke Steve Jobs

Steven Paul Jobs was een van de grootste visionairen en pioniers van de 21e eeuw. Hij was geen ingenieur, voltooide zijn universitaire opleiding niet, maar hij kon de bijna failliete Apple veranderen in het meest waardevolle merk ter wereld. Hij transformeerde niet alleen één branche, maar ook verschillende andere, zoals mobiele telefoons, computers en films. Een man waarvan men veel kan van leren!


Hier zijn 10 levenslessen die iedereen van Steve Jobs kan leren en op zijn leven kan toepassen om het beste eruit te kunnen halen:

1. Focus altijd op het positieve en laat het negatieve los

2. Reis de wereld rond en leer nieuwe dingen

3. Neem altijd een berekend risico

4. Wees wijs in het gezelschap dat u kiest te behouden

5. Leer van de fouten en blijf vooruitgaan

6. Doe alleen waar je echt van houdt

7. Leer van anderen

8. Het is nooit te vroeg om te beginnen

9. Obstakels zijn de kans om te slagen

10. Onthoud altijd dat je niet onsterfelijk bent1. Focus altijd op het positieve en laat het negatieve los

Steve Jobs heeft veel ups en downs meegemaakt in zijn leven. Hij werd door zijn biologische ouders ter adoptie afgestaan. Zo'n gebeurtenis had hem gemakkelijk tot het negatieve kunnen drijven; hij koos er echter voor om zich te concentreren op het positieve in het leven. Hij hield van zijn geadopteerde vader en moeder en hij vond ook de dingen die hem gelukkig en positief hielden (computers). Je moet ook de kracht van positief denken benutten. Word niet de persoon die het glas altijd halfleeg ziet. Richt gewoon al je energie en toewijding op de positieve dingen in je leven. Als iets negatiefs is, zal het altijd je energie afvoeren en zou je niet in staat zijn om ten volle te leven.


2. Reis de wereld rond en leer nieuwe dingen

Toen Steve Jobs 19 jaar oud was, bezocht hij India, en hij zei in meerdere interviews dat zijn reizen hem hielpen zijn perspectief te verbreden. De reis naar ergens ver van zijn land verruimde zijn gedachten en opende zijn geest voor onbeperkte mogelijkheden. We moeten ook meer reizen om de verschillende culturen en levensstijl van mensen in verschillende uithoeken van de wereld te ervaren. Je zult niet alleen nieuwe dingen ervaren, maar ook je horizon verbreden.3. Neem altijd een berekend risico

Steve Jobs nam risico's en onderscheidde hem daarmee van zijn concurrenten. Bijna geen enkele CEO had ermee ingestemd om een nieuw product te ontwikkelen dat de verkoop van het best verkopende product van het bedrijf zou kannibaliseren. Maar Steve Jobs nam het risico om de iPhone te ontwikkelen en op de markt te brengen toen de iPod hun best verkopende product was. De iPhone maakte een enorme winst door de opkomende smartphonemarkt te domineren. Om vooruit te komen, moeten we risico's nemen in het leven. Maar we moeten ervoor zorgen dat het risico wordt berekend.

Have the courage to follow your heart and intuition." - Steve Jobs

4. Wees wijs in het gezelschap dat u kiest te behouden

Steve Jobs huurde en omringde zichzelf altijd met mensen met een groot verstand. Hij huurde Steve Wozniak in omdat hij wist dat hij beter was dan Jobs in het bouwen van computers. Enkele van de meer prominente mensen die met Jobs werkten waren John Lasseter en Tim Cook. Deze mensen hebben Steve Jobs geholpen om succes te boeken en Apple tot het meest waardevolle merk ter wereld te maken. Je moet jezelf leren omringen met geweldige mensen om succes te behalen. Laat je ego niet in de weg staan met wie je wilt communiceren en met wie je werkt.


5. Leer van de fouten en blijf vooruitgaan

In 1984 ontsloeg Apple Steve Jobs. Hij had de optie kunnen kiezen om zich depressief te voelen, maar hij nam het op een positieve manier aan. In 2005 zei hij; "Ik zag het toen niet, maar het bleek dat ontslag van Apple het beste was dat me ooit had kunnen overkomen. De zwaarte van succesvol zijn werd vervangen door de lichtheid van weer een beginner zijn, minder zeker van alles. Het heeft me bevrijd om een van de meest creatieve periodes van mijn leven binnen te gaan. ' We moeten ook niet bang zijn voor mislukking omdat het niet het einde van het einde is. We moeten mislukking zien als een kans om jezelf te verbeteren.


6. Doe alleen waar je echt van houdt

Steve Jobs sprak de studenten en docenten van Stanford University toe en zei dat het enige dat hem op de been hield terwijl hij voor uitdagingen en obstakels stond, het feit was dat hij deed waar hij van hield. Hij zei ook om te vinden waar je van houdt, zowel in je professionele als persoonlijke leven. Als we doen waar we echt van houden, dan doen we dat specifieke werk met volledige passie. We maken geen excuses om niet alles te geven wat we hebben.


7. Leer van anderen

Toen Steve Jobs op de middelbare school zat, woonde hij lezingen bij Hewlett-Packard bij. Vóór de leeftijd van 21 jaar had hij al voor HP en Atari gewerkt. Hij werkte daar en leerde wat deze bedrijven deden en hij implementeerde die strategieën bij Apple. Ook jij zou van anderen moeten leren. Als u geen resultaten ziet terwijl u naar een bepaald doel toe werkt, moet u advies inwinnen bij de experts op dat gebied. Soms is een beetje hulp alles wat je nodig hebt om succes te behalen.


8. Het is nooit te vroeg om te beginnen

Steve Jobs was nog een tiener toen hij met HP en Atari werkte. Op 20-jarige leeftijd was de jonge enthousiaste ondernemer Apple Inc. begonnen. Hij was een jonge, gewaagde man die open stond voor nieuwe ideeën en dus al zijn energie op het bedrijf richtte. Als een jonge ondernemer op jonge leeftijd een onderneming start, heeft hij niet veel druk. Na een bepaalde leeftijd ben je meer gefocust op je gezin of carrière bij een ander bedrijf. Op jonge leeftijd kunt u professioneel risico's nemen, omdat u sneller kunt falen en herstarten.


9. Obstakels zijn de kans om te slagen

Steve Jobs en Wozniak waren de mede-oprichters van Apple Inc. Bij het ontwikkelen van de eerste Apple-computer hadden ze geen geld meer. Ze hadden hun droom om een computer te bouwen kunnen opgeven, maar in plaats daarvan kozen ze ervoor om te gedijen. Steve Jobs verkocht zijn busje en Wozniak verkocht zijn grafische rekenmachine om wat geld in te zamelen. Leer je obstakels te zien als een kans om te slagen. Als je echt iets wilt doen, zul je altijd een manier vinden om het te voltooien. Als je eenmaal deze mindset hebt, kan niets je ervan weerhouden je obstakels te overwinnen.

“I’m convinced that about half of what separates successful entrepreneurs from the non successful ones is pure perseverance.” - Steve Jobs

10. Onthoud altijd dat je niet onsterfelijk bent

Jobs sprak tot de studenten van Stanford University en zei: 'Onthouden dat ik snel dood kan/zal zijn, is het belangrijkste hulpmiddel dat ik ooit ben tegengekomen om me te helpen de grote keuzes in het leven te maken. Vanwege bijna alles - alle uiterlijke verwachtingen, alle trots, alle angst voor schaamte of mislukking - vallen deze dingen gewoon weg in het aangezicht van de dood, en blijft over wat echt belangrijk is. ' Als je je depressief, verward, beschaamd of negatief voelt, onthoud dan maar één ding; je bent niet onsterfelijk. Je zult snel dood zijn, dus in plaats van je depressief te voelen, zorg ervoor dat je elke seconde van je leven gebruikt. Hoewel Steve Jobs is overleden, zal zijn nalatenschap voor altijd bij ons blijven. Hij was een inspirerend mens die door velen werd en wordt gerespecteerd. De manier waarop hij zijn leven zowel persoonlijk als professioneel heeft geleefd, is lovenswaardig en als we van zijn leringen kunnen leren, zal het ons zeker helpen om succes in het leven te bereiken.april 2020, Colybry